Romeinse legionair

Romeinse legionair

Levende geschiedenis van een Romeins legioen

Gratis

Ontmoet een echte Romeinse Legionair

Wie Romeinen zegt, denkt aan het uitgebouwde en professionele leger dat Caesar en zijn opvolgers naar alle uithoeken van hun rijk uitstuurden. Op zondag 3 en 31 maart, telkens om 14 uur,  kan je kennismaken met een echte Romeinse legionair van Legioen XI die je alles vertelt over het barre soldatenleven in dienst van de Romeinse adelaar. Gelijktijdig wordt er voorzien in een begeleid bezoek aan de tentoonstelling Marius & Stella. Een echte aanrader dus.

Legio XI (het 11de legioen) werd opgericht door Iulius Caesar in 58 v.C. om deel te nemen aan de campagne die hij in Gallië begonnen was met de oorlog tegen de Helvetii. Het elfde legioen is blijven bestaan tot in de 5de eeuw na Christus. 

Legio XI CPF werd in de zomer van 2006 opnieuw opgericht, in de vorm van een “levende geschiedenis”-groep (vanuit het Engels “Living History”). De vereniging heeft als doel Vlaanderen en omstreken te laten kennismaken met het Romeinse militaire en civiele leven. Alle informatie en bijhorende demonstraties die Legio XI geeft, zijn gestoeld op wetenschappelijke bronnen. Alle reconstructies zijn nauwgezet gebaseerd op de originele objecten, zoals ze door de Romeinen zelf gemaakt en gebruikt werden. 

 

Praktisch

Wanneer

3 & 31|03

Waar

Erfgoedhuis Hof ter Welle
Gravenplein 2
9120 Beveren

Ontmoetingsmoment

Telkens tussen 14u en 17u

Meer info:

Contact

erfgoedhuis [at] beveren [dot] be

In samenwerking met

Erfpunt

Links

Legioen XI

MEER TIPS

Marius & Stella
Archeologie (Romeinen)