DE KOE & MUGMETDEGOUDENTAND

DE KOE & MUGMETDEGOUDENTAND

seks(e)(n)

15 │ 14 │ 12 │ 7 EUR

De KOE zet de genderverhoudingen op scherp. Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf nodigden Lineke Rijxman uit, theatermaakster bij het Amsterdamse gezelschap mugmetdegoudentand. Het viertal laat zich inspireren door Goethe’s roman Die Wahlverwandtschaften, door de schrijver opgezet als een amoureus experiment genre Temptation Island. Vallen de personages ten prooi aan hun passies, hun driften, de zogenaamde natuurwetten? Of zegeviert de ratio? Het einde was toen ook al catastrofaal.

In seks(e)(n) wordt het boek volledig uitgekleed. Met dezelfde ingrediënten – twee mannen, twee vrouwen, een tuin – beginnen de vier makers aan een totaal nieuw experiment, in een eigentijds klimaat. In Goethe’s tijd was de natuur nog een plek zonder mensen: wij konden niet zonder haar bestaan, maar zij kon prima zonder ons. Anno 2019 hebben we zogoed als elke vierkante centimer van de aardbol bezet, gecontroleerd en geconditioneerd, en op die manier ontnomen van haar wildheid, haar onvoorspelbaarheid. Wat is nog “natuurlijk”? 

Seks(e)(n) gaat over hokjes en labels, over definities en appropriaties, over vrijheid en maakbaarheid. Vier mensen banen zich een weg door een lexicon van nieuwe en oude termen, proberen die te grijpen en te verfijnen. In seks(e)(n) gaat het erom steeds onderweg te zijn, in de sprong. Bovenal is seks(e)(n) een opening.

 

 

Praktisch

Wanneer

wo 13 november - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Van & met: Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf, Peter Van den Eede | gebaseerd op de ideeën van Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe | decor, licht, geluid: Bram De Vreese & Shane Van Laer | productie: de KOE en mugmetdegoudentand

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.dekoe.be

www.mugmetdegoudentand.nl

MEER TIPS

DE ROOVERS
wo 08/01 - Melancholia
WOODMAN
za 15/02 - 2020 - Lubricant for Life
FIEN LEYSEN & HET...
za 22/02 - Wie We Zijn
GEANNULEERD: LISABOA...
za 18/04 - Hamlet