DE ROOVERS & TRANSPARANT

DE ROOVERS & TRANSPARANT

Het Bezoek

€ 15 • 14 • 12 • 7

45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian uit het failliete stadje Güllen als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld voor een kort bezoek terug. Claire wordt feestelijk ontvangen en na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld? Dürrenmatt schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving.

"Een lekker brokje toneel waar weinig op af te dingen valt. ... Het geoliede samenspel van dit alles maakt 'Het Bezoek' het beste stuk van De Roovers in jaren." (De Standaard)

Praktisch

Wanneer

za 27 oktober - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Van & met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Bert Haelvoet, Warre Borgmans, Michael Vergauwen / muziek: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo, Ewout Lehoucq / tekst: Friedrich Dürrenmatt

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.deroovers.be

www.transparant.be

MEER TIPS

SKaGeN & SCHEEPERS
do 31/01 - Sue Me
THEATER MALPERTUIS
vr 15/03 - Beginners
TONEELHUIS
vr 26/04 - Bagaar