Els Dietvorst, Aurelie Di Marino & Dirk Roofthooft

Els Dietvorst, Aurelie Di Marino & Dirk Roofthooft

Memento Mori! !iroM otnemeM

15 | 14 | 7 EUR

Naar aanleiding van de maatregelen die op 27 oktober getroffen werden door de Vlaamse regering, dienden we deze voorstelling jammer genoeg - doch met alle begrip - te annuleren.​

Na een reeks ontmoetingen met de Brusselse dakloze ‘ACM’, schreef Els Dietvorst Ik ga naar mijn kippen. De tekst was een vervolg op drie documentaires die ze maakte rond het leven van deze filosoof-zwerver en zijn strijd om een waardig bestaan. Toen Dietvorst twee jaar later aan één van haar sculpturen werkte voor de Biënnale van Moskou, lag haar broer op sterven. Ze schreef toen Drijfhout, een tekst over de fragiliteit van het leven en het omgaan met de dood.

Haar eerste theatervoorstelling Memento Mori! !iroM otnemeM brengt deze twee teksten samen. De eerste wordt gespeeld door Dirk Roofthooft, één van Vlaanderens meest iconische acteurs. De tweede door de getalenteerde jonge Brusselse actrice Aurelie Di Marino. De ene monoloog is een spiegel van de andere. Als tweeluik staan ze stil bij thema’s als individualisering, globalisering en migratie, en de vervreemding en onttovering van de wereld die ze met zich meebrengen.

“Herinneringen, observaties en dromerijen verweven zich tot een monoloog over de akelige kwetsbaarheid van het leven, warm en weerloos als een vers gelegd ei.”

De Morgen

"Een intens poëtisch tweeluik over medemenselijkheid dat zich niet meteen laat vatten, maar des te langer nagalmt."

De Standaard

 

Praktisch

Wanneer

vr 30 oktober - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

 

meer info

credits

Tekst, scenografie & regie Els Dietvorst
Met Aurelie Di Marino, Dirk Roofthooft
Dramaturgie Esther Severi
Lichtontwerp & techniek Luc Schaltin
Productie Kaaitheater

Links

www.elsdietvorst.be
www.kaaitheater.be

 

MEER TIPS

de KOE
za 24|10 - De Nijl
de Roovers
do 29|04 - Geannuleerd
Silke Huysmans & Hannes...
za 28|11 - Geannuleerd
Laura van Dolron & Het...
vr 02|04 - Geannuleerd