FIEN LEYSEN & HET NIEUWSTEDELIJK

FIEN LEYSEN & HET NIEUWSTEDELIJK

Wie We Zijn

13 │ 12 │ 10 │ 5 EUR

In Wie We Zijn kijkt Fien Leysen terug op waar ze vandaan komt, en hoe identiteit gevormd wordt. Het onderzoek start bij haar eigen grootvader die piloot was voor het Belgische leger. Langs verhalen over vliegtuigen die beschoten werden en kogels die de cockpit doorboorden, komt Fien via omwegen uit bij verschillende experts. Ze zoekt antwoorden bij een bioloog, een filosoof, een psycholoog, een ornitholoog, een boeddhist, een digital expert en een robotontwerper. 

Het lijkt wel of we nu, door o.m. social media, meer dan ooit bezig zijn met hoe we onszelf moeten profileren en dat we dat profiel dan ook werkelijk als onze identiteit aanzien. Toch lijkt het alsof we ons vandaag meer dan ooit de vraag stellen wie we zijn. Vele mensen lijken in de war en zijn op zoek. Maar is “het kennen van de wereld” of het “kennen van onszelf” überhaupt mogelijk?

"Leysen kan poëtisch raken, doseert perfect en prikkelt ook de gedachten. (...) boeiende reis tussen de wijde wereld en het eigen nest." (De Standaard)

"Fien Leysen doet het weer: op basis van interviews met wetenschappers en experts zoveel verschillende lijntjes uitwerpen dat het je duizelt, om ze dan vervolgens één voor één netjes binnen te halen en er een strik in te leggen met een ontroerend, persoonlijk verhaal. Prachtig." (Stijn Devillé, Het nieuwstedelijk)

 

 

Praktisch

Wanneer

za 22 februari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Tekst & spel: Fien Leysen | muziek: Bert Hornikx | scenografie: Manu Siebens | dramaturgie: Els Theunis | coaching: Adriaan Van Aken & Sara Vertongen | techniek: Victor Thys & Kishan Singh | productie: Ellen Haesevoets | met dank aan de interviewgasten: Fredo De Smet, Jan De Coster, Rachel, Tom Hannes, Frank De Winne, Koen Leysen, Paul Verhaeghe, Johan Braeckman en Maarten Larmuseau | met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

Nagesprek

Inclusief nagesprek

Links

www.nieuwstedelijk.be

Een cultuurbabysit boeken?

Contacteer tickets [dot] tervesten [at] beveren [dot] be

 

MEER TIPS

THE SPACE BETWEEN
do 05/12 - Fotograf
SIEN VANMAELE
do 23/01 - Witlof from Syria
GEANNULEERD: JAHA KOO
do 12/03 - Cuckoo
GEANNULEERD: LISABOA...
za 18/04 - Hamlet