HET NIEUWSTEDELIJK

HET NIEUWSTEDELIJK

First Contact

€ 13 • 12 • 10 • 5

Een vader van ergens in de veertig bezit alles wat volgens de oppervlakkige normen noodzakelijk is. Hij heeft een huis in de stadsrand, een goedbetaalde maar drukke job, een knappe echtgenote en een dochter. Pas als zij 16 jaar wordt en volop haar eigen leven begint te leiden, ontdekt hij dat zijn jachtige leven verhinderd heeft haar echt te leren kennen. De man zet alles op alles om het verleden in te halen.

‘First Contact’ is de nieuwe stripvoorstelling van multimedia-artiest Adriaan Van Aken. Hij ontwikkelt daarvoor de eerste volwaardige audio-based stripapplicatie ter wereld, een ‘app’ dus waarmee je de strip zowel als video kan afspelen als interactief kan benaderen. De voorstelling die eruit voortvloeit is de live uitdraai van dit werk. De stripbeelden van Wide Vercnocke worden geprojecteerd op groot scherm terwijl Joris Caluwaerts livemuziek maakt en Stijn Meuris en Sara Vertongen de vader en dochter een stem geven.

"’ First contact’ navigeert gezwind tussen alle media door, maar voelt niet als een grote trukendoos. Wel als een baanbrekend multimediaal stripverhaal.” (De Standaard)

 

 

Praktisch

Wanneer

za 30 maart - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Tekst, regie, audio- & videomontage: Adriaan Van Aken / stemmenwerk: Stijn Meuris & Sara Vertongen / tekeningen: Wide Vercnocke / muziek: Joris Caluwaerts

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.nieuwstedelijk.be