Hof van Eede

Hof van Eede

Vanish Beach

€ 13 • 12 • 10 • 5

Venice Beach, California, 1942. In stijve burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun strandstoel.

Grote Europese cultuurdragers op de vlucht voor het nazisme. Onder hen Arnold Schönberg, Thomas Mann, Theodor Adorno, Berthold Brecht en Alma Mahler-Werfel.

“Vanish Beach is zonder twijfel het meest ambitieuze theaterproject van Hof van Eede tot nog toe. De waanzinnig interessante onderwerpkeuze, gecombineerd met de frisse speelstijl van de acteurs, maakt Vanish Beach een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen.” (De Standaard****)

"Zo luchtig als een komedie, zo scherp als een pamflet en zo droef als een tragedie. (…) Vanish Beach is een speelse tour de force waarin de makers met verbeelding, humor en scherpzinnigheid inzicht geven in de situatie van huidige vluchtelingen door gedocumenteerd te fantaseren over de Europese kunstenaars die in het begin van de twintigste eeuw naar Amerika vluchtten." (Focus Knack****)

“Vanish Beach toont hoe oorlog de grond onder onze voeten wegvaagt. Het gevolg is een onstabiele wereld en een mens op de dool. Met scherpe teksten en een luchtige stijl wekt de voorstelling een gelaagde, meerduidige tragiek op. Een vederlicht en diepzinnig portret van een ondoorgrondelijke werkelijkheid.” (Cutting Edge****)

Praktisch

Wanneer

vr 22 september - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Tekst & creatie: Wannes Gyselinck & Ans Van den Eede / spel: Marjan De Schutter, Filip Jordens, Greg Timmermans, Ans Van den Eede / compositie & livemuziek: Hendrik Lasure

Inleiding

Gratis inleiding om 19u30

Links

www.hofvaneede.be