Josse De Pauw / LOD muziektheater & KVS

Josse De Pauw / LOD muziektheater & KVS

De Helden

€ 15 • 14 • 12 • 7

Is een mens in staat zijn leven te geven? Voor zijn land, voor zijn lief, voor zijn overtuiging? Kunnen helden echt bestaan of zijn ze enkel een onmisbaar element van het stichtend verhaal? En als ze hebben bestaan, was datgene waarvoor ze hun leven gaven, hun sterven waard? En als ze nog steeds bestaan, waar geven ze dan nu hun leven voor? En weten helden zélf dat ze helden zijn?

Voor De Helden schrijft Josse De Pauw een monoloog waarin hij vraagtekens plaats bij het heldendom en de betekenis daarvan vandaag. Dominique Pauwels vertrekt voor zijn compositie vanuit stemmen en concrete geluiden. Hoe zou het hoofd van degene die hier aan het woord is, klinken? Niet alles ligt vast in een partituur, de tekst is in direct contact met geluid en muziek.

“Een zeer mooie voorstelling, vol melancholische levenswijsheid, maar zonder dat het daardoor een gezapige grootvadersvertelling wordt.” (Evelyn Coussens op Klara)

Een man, een foto van zijn kind, een vlag van zijn land, een stukgelezen boek van een groot denker die hem inspireerde, de toespraak van een groot leider, de honderdvijfenzeventig geboden van een oude god… Versleten stutten van een mensenleven. Alles heeft een eigen verhaal, alles heeft een eigen stem, een eigenheid. Zo klinkt het hoofd van die man. De man zélf: hij spreekt zijn twijfel uit.

“'De Helden' wordt meer dan een monoloog in de klassieke zin van het woord. Het is een muzikale trip langs schuldgevoelens en heroïsche voorbeelden uit de geschiedenis.”  (Het Nieuwsblad)

 

Praktisch

Wanneer

vr 23 februari - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Regie, tekst, spel:  Josse De Pauw / compositie: Dominique Pauwels / research: Sophie De Schaepdrijver

Inleiding

Gratis inleiding om 19u30

Links

www.lod.be