SIEN VANMAELE

SIEN VANMAELE

Witlof from Syria

13 │ 12 │ 10 │ 5 EUR

Een vrouw staat in haar keuken, ze bereidt het eten. In haar hoofd passeren flarden van voorbije ontmoetingen. Haar gedachten zijn poëtisch, schurend en buitengewoon eerlijk. Hoe is het om via een gedeelde passie - het koken - tot verbinding te komen met een ander? Kan je daarbij loskomen van je vooroordelen?

Sien Vanmaele combineert haar passie voor koken en theater om ontmoetingen tot stand te brengen en zichzelf en de wereld kritisch te bevragen. De vraag: “Wil je met me koken?” leidde tot verschillende ontmoetingen met mensen van Syrische afkomst, thuis in hun keuken. Witlof from Syria is de ontroerende weerslag van die ontmoetingen in de keuken.

"Vanmaele maakt het niet mooier dan het is. Ze heeft met Witlof from Syria een openhartige zoektocht naar een andere cultuur gemaakt. Eerlijk, zonder zichzelf of de ander te sparen." (Theaterkrant.nl)

"Witlof from Syria houdt zich ver van slogans maar evengoed druipt deze voorstelling van engagement. Koken om de ander beter te leren kennen. Koken als daad van zacht verzet.” (Gazet van Antwerpen)

 

Praktisch

Wanneer

do 23 januari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Concept, tekst, spel: Sien Vanmaele | coaching: Peter De Bie | schrijfbegeleiding: Joachim Robbrechts | eindregie: Louis van der Waal | productieleiding: Ward de Blick & Margot de Sera

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.sienvanmaele.be

Fotograaf: Thomas Dhanens

MEER TIPS

THE SPACE BETWEEN
do 05/12 - Fotograf
FIEN LEYSEN & HET...
za 22/02 - Wie We Zijn
GEANNULEERD: JAHA KOO
do 12/03 - Cuckoo
GEANNULEERD: INNE GORIS|LOD...
27/03 & 28/03 - Huis