Silke Huysmans & Hannes Dereere

Silke Huysmans & Hannes Dereere

Pleasant Island

14 | 13 | 6 EUR

Naar aanleiding van de maatregelen die op 27 oktober getroffen werden door de Vlaamse regering, dienden we deze voorstelling jammer genoeg - doch met alle begrip - te annuleren.

Verborgen in de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru, ooit Pleasant Island genoemd door Europese ontdekkingsreizigers. De geschiedenis van deze plek lijkt een parabel van onze moderne tijd. Na de ontdekking van een enorme fosfaatvoorraad in de grond werd het eiland onder Australisch toezicht in ijltempo omgespit en leeg gegraven. Tot alle natuurlijke rijkdom was uitgeput en er niets meer overbleef.

In dit verwoeste maanlandschap houdt Nauru vandaag, tegen forse betaling van Australië, vluchtelingenkampen open. Tegelijk wordt het eiland bedreigd door een steeds verder stijgende zeespiegel. In deze post-apocalyptische setting botsen documentaire theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere op de grenzen van een wereld die gericht is op eindeloze groei. Aan de hand van interviews en gesprekken die ze op het eiland opnamen, gaan ze op zoek naar een perspectief.

"Interessant documentair theater, over een deel van de wereld dat bijna vergeten leek."

de Volkskrant

 

Praktisch

Wanneer

za 28 november - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Van Silke Huysmans, Hannes Dereere
Dramaturgie Dries Douibi
Geluidsmontage Lieven Dousselaere
Techniek Anne Meeussen, Piet Depoortere
Productie CAMPO
Coproductie Kunstenfestivaldesarts, Spring Festival Utrecht, Beursschouwburg, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Spielart, Veem House For Performance, De Brakke Grond
Residenties Beursschouwburg, De Grote Post, KAAP, Kunstencentrum Buda, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, STUK, Veem House for Performance, LOD
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, KAAP
Met dank aan alle gesprekspartners in Nauru

Links

www.silkehuysmanshannesdereere.com
www.campo.nu

MEER TIPS

Tibaldus/Toneelhuis | Timeau...
vr 20|11 - Geannuleerd
Laura van Dolron & Het...
vr 02|04 - Geannuleerd
Het nieuwstedelijk
vr 19|03 - Geannuleerd
Dolores Bouckaert
vr 11|06 - Onder voorbehoud