SKaGeN

SKaGeN

WatchApp #1: Emmi & Leo


Op zondag 6 december gaat WatchApp #2: Emmi & Leo Live van start. Koop een combiticket en volg het verhaal van Emmi & Leo onafgebroken verder!

SKaGeN presenteert met WatchApp #1: Emmi & Leo, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee.
Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.
 

 

Praktisch

Wanneer

zo 15 november - 00u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 1
9120 Beveren

meer info

praktisch

De voorstelling start op zondag 15 november. U volgt een drietal weken lang het verhaal van Emmi en Leo. U ontvangt alle praktische info na uw bestelling. Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone met Whatsapp. Met het kopen van een ticket voor de voorstelling WatchApp #1, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsAppgroep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacyinstellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacyregels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

credits

Van Mathijs F Scheepers, Korneel Hamers
Concept Mathijs F Scheepers
Tekst Daniel Glattauer, Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Productie SKaGeN, De Studio
Zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers
Software-ontwikkeling  & technische bijstand OWOW - the Omnipresent World of Wizkids
Spreiding Thassos, Laurent Langlois
Met dank aan Thomas Sessler Verlag, Wien
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, De Studio

links

www.skagen.be