SKaGeN

SKaGeN

WatchApp #2: Emmi & Leo Live


Na de ontwikkeling en het overdonderend succes van WatchApp #1: Emmi & Leo in mei 2020, presenteert SKaGeN op algehele vraag van het publiek het nu WatchApp #2: Emmi & Leo Live.

SKaGeN onderzocht hoe het via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid kan evoceren. Dit format kan mensen raken, ontroeren en boeien. SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten via de app WhatsApp ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.
 
WatchApp #2 gaat een hele stap verder. SKaGeN pakt ook dit op een vernieuwende manier aan. De personages krijgen gezichten en je zult ze ook ‘live’ kunnen tegenkomen, als je dat wil. In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, daar verrassen we jullie graag mee. 
Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. Zo krijgen we in dit vervolg een hele andere kant van de personages te zien.

Waar ging het ook weer over?
Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken. 
Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting lijkt nu onvermijdelijk. Eindelijk.
 

 

 

Praktisch

Wanneer

zo 6 december - 00u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

praktisch

Tickets verkrijgbaar t.e.m. donderdag 3 december.
De voorstelling start op zondag 6 december. U volgt 18 dagen* lang het verhaal van Emmi en Leo. U ontvangt alle praktische info na uw bestelling. Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone met Whatsapp. Met het kopen van een ticket voor de voorstelling WatchApp #2, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsAppgroep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacyinstellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacyregels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

* Onder voorbehoud: het exacte aantal dagen kan tijdens het productieproces nog licht wijzigen.

credits

Van Mathijs F Scheepers, Korneel Hamers
Concept Mathijs F Scheepers
Tekst Daniel Glattauer, Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Productie SKaGeN, De Studio
Zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers
Software-ontwikkeling  & technische bijstand OWOW - the Omnipresent World of Wizkids
Spreiding Thassos, Laurent Langlois
Met dank aan Thomas Sessler Verlag, Wien
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, De Studio

links

www.skagen.be