tg STAN & de Roovers

tg STAN & de Roovers

Infidèles

16 | 15 | 13 | 8 EUR

Na Scènes de la vie conjugale en Après la répétition in 2013, keert STAN terug naar het oeuvre van Ingmar Bergman. Samen met Robby Cleiren en Ruth Becquart graven ze nu dieper in het werk van de Zweedse filmmaker.

Infidèles baseert zich op het gelijknamige scenario uit 1996 en op Laterna Magica, Ingmars autobiografie, verschenen in 1987. De voorstelling wil hulde brengen aan Bergman als schrijver. Een ongekunsteld eerbetoon waarin de scherpzinnigheid en de menselijkheid, de vitaliteit en de humor van Bergmans oeuvre tot uiting komt.

Infidèles ensceneert een driehoeksverhouding die faliekant afloopt, gaat over leugens en bedrog en wat dat met ons doet. Het is tragedie over het gewone leven die zowel op micro- als op macroniveau herkenbare menselijke mechanismen blootlegt en haarfijn in kaart brengt. Dit alles in de gekende STAN-stijl gebracht met de nodige luchtigheid en afstandelijkheid.

"Het is die bijtende, vlijmscherpe en theatrale schrijfstijl, die meedogenloze ontleding van het overspel en de gevolgen ervan die tg STAN met veel plezier en een intelligente doortraptheid op het toneel brengt. Altijd met die juiste, bewuste en openlijke afstandelijkheid, met de kunst om de theatraliteit aan de kaak te stellen, te kijk te zetten."

Un Fauteuil Pour l'Orchestre

 

 

 

 

 

Praktisch

Wanneer

za 19 februari - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

meer info

credits

Tekst Ingmar Bergman
Vertaling Vincent Fournier
Van & met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Frank Vercruyssen
Kostuum An D’huys
Lichtontwerp Stef Stessel
Productie STAN en de Roovers
Coproductie Festival D’Automne, Théâtre de la Bastille, Théâtre Garonne

links

www.stan.be
www.deroovers.be

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

MEER TIPS

Zuidpool
vr 19|11 - De aanzegster
de KOE
vr 18|03 - De man die zijn haar kort liet knippen II
de Roovers & herman
do 24|03 - Anatomie Antigone
Stefaan Van Brabandt, Frank...
vr 6|05 - Sartre & de Beauvoir