Tibaldus/Toneelhuis | Timeau De Keyser

Tibaldus/Toneelhuis | Timeau De Keyser

Gekken & Specialisten

15 | 14 | 7 EUR

Naar aanleiding van de maatregelen die op 27 oktober getroffen werden door de Vlaamse regering, dienden we deze voorstelling jammer genoeg - doch met alle begrip - te annuleren.

Timeau De Keyser en tibaldus duiken in Madmen & Specialists van Nobelprijswinnaar Wole Soyinka. Deze tekst uit 1970 toont het conflict tussen een vader en zijn zoon die na lange tijd zijn teruggekomen van een oorlog. De zoon - de Specialist en een voormalig chirurg - is inmiddels hoofd van de militaire inlichtingendienst. Hij opereert nu in naam van een fascistisch systeem waarin hij heilig gelooft. De vader - ooit zelf arts - is nu een Gek die het geloof in ieder systeem is kwijtgeraakt, ook dat in de wetenschap en vooruitgang. Hij heeft zich ontpopt tot zelfverklaarde profeet van zijn eigen nihilistische godsdienst die in niets meer wil geloven. Rondom vader en zoon cirkelen verminkte personages, groteske mens-objecten die door steeds andere systemen worden ingelijfd.

Gekken & Specialisten ontmaskert met waanzin en woordspel onze samenleving als een eeuwige machtsstrijd tussen geloofssystemen die elk voor zich de waarheid claimen.

"Regisseur Timeau De Keyser ensceneert Wole Soyinka's verhaal met cinematografische allure en de precisie van een diamantslijper."
Knack Focus

 

 

Praktisch

Wanneer

vr 20 november - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Tekst Wole Soyinka
Vertaling Marijke Emeis
Concept Simon De Winne, Hans Mortelmans, Timeau De Keyser
Regie Timeau De Keyser
Met Marjan De Schutter, Lieselotte De Keyzer, Simon De Winne, Hans Mortelmans, Katrien Valckenaers, Anna Franziska Jäger, Ferre Marnef, Hendrik Van Doorn, Sander De Winne
Zangleiding Sander De Winne
Lichtontwerp Luc Schaltin
Productie Toneelhuis|P.U.L.S.
Coproductie tibaldus
Met de steun van deAuteurs, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures

Links

www.tibaldus.be
www.toneelhuis.be

MEER TIPS

Els Dietvorst, Aurelie Di...
vr 30|10 - Geannuleerd
Silke Huysmans & Hannes...
za 28|11 - Geannuleerd
Laura van Dolron & Het...
vr 02|04 - Geannuleerd
Dolores Bouckaert
vr 11|06 - Onder voorbehoud