TONEELHUIS & ARSENAAL/LAZARUS & GUY CASSIERS

TONEELHUIS & ARSENAAL/LAZARUS & GUY CASSIERS

Bagaar

€ 18 • 17 • 15 • 10

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupules begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd. Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine.

Met deze bewerking van Coup de Torchon, een film van Bertrand Tavernier uit 1981, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel. De samenwerking tussen Guy Cassiers en ARSENAAL/LAZARUS wordt meteen een confrontatie tussen scenografsche precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

"In deze samenwerking vinden de sterk visuele theatertaal van Toneelhuis-leider Guy Cassiers en de lichtvoetige speelsheid van Lazarus elkaar." (De Standaard)

"... de know-how en scenografische gedegenheid van een groot huis met de ongebreidelde kracht van razend getalenteerde acteurs geeft vonken." (Theaterkrant.nl)​

 

Praktisch

Wanneer

vr 26 april - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Naar: 'Coup de Torchon' van Bertrand Tavernier, Jean Aurenche / Regie: Guy Cassiers / Coregie: Pieter Genard / Dramaturgie: Erwin Jans / Bewerking: Collectief / Met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, Charlotte Vandermeersch / Scenografie: Tim Van Steenbergen / Kostuum: Karen De Wolf / Lichtontwerp: Fabiana Piccioli / Coproductie: Toneelhuis, ARSENAAL/LAZARUS / Met de steun van: Casa Kafka Pictures - Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius, Tax Shelter maatregel v/d Belgische Federale Overheid

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.arsenaallazarus.be
www.toneelhuis.be