ZUIDPOOL

ZUIDPOOL

De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward

€ 15 • 14 • 12 • 7

Wanneer koning Edward II zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij aan het hof en binnen zijn eigen familie een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon.

Tom Lanoye bewerkt het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis van de hand van Christopher Marlowe, ‘De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward en zijn favoriet, jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn koningin en kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk’, tot een volledig nieuw stuk.

De cast bestaat uit vier generaties uitzonderlijke acteurs en zeven jaar na de succesproductie ‘Macbeth’ werkt het gezelschap opnieuw samen met Mauro Pawlowski.

"Geen pracht en praal, toeters of bellen: Zuidpool en Tom Lanoye houden hun koningsdrama sober. In 'De felomstreden kroon...' broeit de tragedie onderhuids, en dat werkt wonderwel. Sissend en sluipend, maar dodelijk consequent." (De Standaard)

 

Praktisch

Wanneer

do 4 oktober - 20u00

Waar

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Van & met: Peter Seynaeve, Sofie Decleir, Johan Van Assche, Koen van Kaam, Vincent Van Sande, Daan Roofthooft, Fedja Haagdorens / tekst: Tom Lanoye, vrij naar Christopher Marlowe / regie: Jorgen Cassier / muziek: Mauro Pawlowski

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.zuidpool.be

 

MEER TIPS

DE ROOVERS
za 27/10 - Het Bezoek
KABINET K
za 09/02 - Invisible
TIBALDUS
vr 22/03 - Yvonne
TONEELHUIS
vr 26/04 - Bagaar