Zuidpool

Zuidpool

Alkestis

15 | 14 | 7 EUR

Vanwege de grote onzekerheid die gepaard gaat met de coronacrisis, heeft Zuidpool beslist om deze voorstelling niet te maken. Daarom heeft het gezelschap besloten om hun energie en creativiteit in een waardig alternatief project te steken: Kates Tapes Away!

De stervende Admetos wordt door de goden gered. Tenminste: als hij iemand vindt die in zijn plaats wil sterven. Een verzoek waarmee hij al zijn vrienden lastigvalt. In alle rangen en standen zoekt hij een vrijwilliger die zijn plaats wil innemen, zijn oude vader en zijn moeder incluis. Maar niemand is bereid. Uiteindelijk biedt zijn vrouw Alkestis zich aan. En nu ligt zij in zijn armen dood te gaan.

Zo begint het oudste overgeleverde stuk van de Griek Euripides. Een stuk dat weigert te kiezen of het een tragedie of een komedie is. Het is een random mix van tragische en komisch-volkse elementen over de menselijke zucht naar onsterfelijkheid. Over de inwisselbaarheid van mensenlevens en de afweging van het ene leven tegenover het andere.

 

Praktisch

Wanneer

wo 21 april - 20u00

Waar

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Meer info

Credits

Met Sofie Decleir, Koen van Kaam
Tekst Euripides (438 v.C.)
Regie Jorgen Cassier
Vertaling Johan Boonen
Kostuums Andrea Kränzlin
Techniek Eva Dermul
Productie Zuidpool

Inleiding

Gratis inleiding om 19.30 uur

Links

www.zuidpool.be