VIJDLAND

VIJDLAND

Ontdek het Land van Vijd

gratis

Fietsen en wandelen

De middeleeuwer Joos Vijd gaf vorm en inhoud aan het huidige Land van Beveren. Hij maakte de regio tot wat die nu is: een diverse en unieke streek, met een buitengewoon rijke geschiedenis. Waar wegen en wateren elkaar kruisen, waar de slikken en de schorren samenkomen, waar ooit turf werd gestoken en nu een kerncentrale draait, daar ligt het Land van Vijd.

Het gebied omvat zowel de typische bolle akkers van het Land van Waas als het polderland tussen de Schelde en de Nederlandse grens. Beveren is de grootste landelijke gemeente van Vlaanderen en heeft een wereldhaven van formaat op haar grondgebied. Vandaag komt hier het fragiele evenwicht tussen mens, natuur en economie als nergens anders naar voren. 

In de tijd van Joos Vijd was dat niet anders. Kom dus zeker Vijdland ontdekken. Fiets langs de Scheldeoevers en voel de constante bedrijvigheid die hier heerst, ontdek onze prachtige kerken en talrijke kastelen, vlei je neer in één van onze kasteelparken en waan jezelf een Vijd.
Met optimale verbindingsmogelijkheden naar Antwerpen en Gent is Vijdland een ideale plek om tijdens je staycation te vertoeven.

Vijdland brengt meerdere  fiets- en wandelroutes samen op  één overzichtelijke kaart. Onderweg zijn tal van mogelijkheden voor fietser en wandelaar om zich van een natje en een droogje te voorzien.

Begeleiding voor de fiets- en wandelroutes krijg je via de gratis Erfgoedapp, speciaal ontworpen om je beleving nog sterker te maken. Deze multimediale tocht dompelt je onder in de middeleeuwse sfeer van 600 jaar geleden. 

 

 

Praktisch

Wanneer

Fiets- & wandelroutes 2020 > 21

Waar

Toerisme Beveren
Stationsstraat 2
9120 Beveren

Hoe?

Download de gratis VIJDLAND-App voor apple of android
Met voice-overs van bekende Beverse stemmen:  Eline De Munck, Danni Heylen, Vic De Wachter, Pieter Peirsman, Jenne Decleir, Ruben De Munck

Meer info

Vraag de gratis Vijdlandbrochure
of kies voor een Vijdlandtour met gids (betalend op aanvraag)
toerisme [at] beveren [dot] be of 03 750 15 80

Credits foto: www.hetisdemerckx.be