Mini-herboristencursus

Mini-herboristencursus

€ 80.00 (€ 58.00 - Met korting)

Wil jij ook graag zelf producten op natuurlijke basis maken? Grijp jij ook liever terug naar de natuur? Dan is deze mini reeks zeker iets voor jou.

Les 1: de basis: Hoe kunnen kruiden jou de beste ondersteuning geven bij kwaaltjes? Leer hoe de werking van een kruid wordt bepaald door het samenspel van de verschillende inhoudsstoffen. Ontdek hoe inhoudsstoffen van een kruid bepalen welke soort bereiding het meest geschikt is. Naast de nodige theorie is er ook praktijk. Deze les maak je gelules (bv. kurkuma, mariadistel) en een tinctuur om mee naar huis te nemen.  

Les 2: Olie: Bekijk de wondere wereld van maceraten en etherische olie. Maceraten behoren tot de basisoliën en zijn een belangrijk ingrediënt in huid- en massageoliën en andere cosmetische preparaten zoals zalven en crèmes. Daarna maak je kennis met een paar belangrijke etherische oliën en hun gebruik. Uiteraard maak je een eigen mengeling. Je sluit de les af met het maken van een goudsbloemmaceraat.  

Les 3: Siroop, zalf en gel: Theorie: waarom en hoe maak je een siroop, een goede zalf en een gel? Praktijk: brouw zelf een goede siroop en met het goudsbloemmaceraat van vorige les maak je nu goudsbloemzalf.  

Les 4: Bodylotion en dagcrème: Leer hoe je een goede bodylotion en bijhorende dagcrème maakt. Theorie wordt omgezet in praktijk en maak de voor jou perfecte dagcrème. Daarna zie je meer over zeep en shampoo. En je sluit deze reeks af met het maken van je eigen shampoo.

In de deelnameprijs is 36 euro aan materiaal inbegrepen. Meebrengen: schort, pen en papier. Je schrijft in voor de volledige reeks, niet voor een aparte sessie, inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de reeks.

Praktisch

Wanneer

een reeks van 4 donderdagen van 26/11 tot 17/12 van 19u00 tot 21u30
do 26 november - 19u00

Waar

Hof ter Saksen
Hof ter Saksendreef
9120 Beveren-Waas

Meer info

IN samenwerking met 

Vormingplus Waas-en-Dender
Gemeente Beveren dienst natuurontwikkeling

Begeleiding

Evy Thuysbaert, voedings- en gezondheidsconsulent

Inschrijven

Inschrijven voor 16/11 op het telnr. 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender of via www.vormingplus.be/waas-en-dender