16 EUR
15 EUR
15 EUR
13 EUR
8 EUR
3,20 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur

Beschrijving

Wie Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman) ooit zag optreden, weet hoe meeslepend en sfeervol zijn optredens kunnen zijn. Gepassioneerde zang, een intense présence, fel en geïnspireerd gitaarspel met ruimte voor improvisatie en altijd extatisch in het heetst van de strijd.

Als Safe (Dockx' vorige solo album) het geluid was van de diepe donkere nacht, dan is Ghosts het geluid van de glinsterende schemering; van een zoektocht naar liefde en connectie in een weliswaar gebroken, maar nog steeds wonderlijke wereld.

Voor dit album doet Bert Dockx beroep op een opwindende nieuwe band met daarin leden van twee van zijn andere projecten, Flying Horseman en Ottla. Het resultaat bevindt zich op de kruising tussen de naakte emotionaliteit van zijn vorige solowerk, de kaleidoskopische artrock van Flying Horseman en de broeierige instrumentale klanken van Dans Dans.

Nooit klonk de stem van Dockx dieper en krachtiger, en nooit klonk zijn gitaarspel lyrischer en meeslepender. De creatieve en immersieve mix van Philip Weinrobe (Adrainne Lenker, Ceramic Dog, Deerhoof, Alanis Morissette) vormt het perfecte kader voor een muzikale reis zonder weerga; van diep vanbinnen naar eindeloos ver weg, en weer terug.

"Intense warme schoonheid." - ★★★★
"Wederom een machtige muzikale exercitie." - ★★★★½
"Was 'Safe' het geluid van de diepe donkere nacht, dan is 'Ghosts' het geluid van de glinsterende schemering; van een zoektocht naar liefde en verbinding in een struikelende en worstelende, maar mooie wereld."

Met Bert Dockx (zang, gitaar), Louis Evrard (drums, percussie, gitaar), Loesje Maieu (zang, accordeon), Martha Maieu (zang, synth), Max Dobbertin (bas, synth)