16 EUR
15 EUR
15 EUR
13 EUR
8 EUR
3,20 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.30 uur

Beschrijving

Wie Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman) ooit zag optreden, weet hoe meeslepend en sfeervol zijn optredens kunnen zijn. Gepassioneerde zang, een intense présence, fel en geïnspireerd gitaarspel met ruimte voor improvisatie en altijd extatisch in het heetst van de strijd.

Als Safe (Dockx' vorige solo album) het geluid was van de diepe donkere nacht, dan is Ghosts het geluid van de glinsterende schemering; van een zoektocht naar liefde en connectie in een weliswaar gebroken, maar nog steeds wonderlijke wereld.

Voor dit album doet Bert Dockx beroep op een opwindende nieuwe band met daarin leden van twee van zijn andere projecten, Flying Horseman en Ottla. Het resultaat bevindt zich op de kruising tussen de naakte emotionaliteit van zijn vorige solowerk, de kaleidoskopische artrock van Flying Horseman en de broeierige instrumentale klanken van Dans Dans.

Nooit klonk de stem van Dockx dieper en krachtiger, en nooit klonk zijn gitaarspel lyrischer en meeslepender. De creatieve en immersieve mix van Philip Weinrobe (Adrainne Lenker, Ceramic Dog, Deerhoof, Alanis Morissette) vormt het perfecte kader voor een muzikale reis zonder weerga; van diep vanbinnen naar eindeloos ver weg, en weer terug.

"In de traditie van Flying Horseman zweert 'Ghosts' - een broeierige en omineuze krachttoer - eerder bij de dreiging van noodweer dan bij het ontketenen van een storm." - ★★★★
"Beklijvende geruststelling. (...) 'Ghosts' slaagt er in om dartel, vrolijk en berustend te combineren met onheilspellend, beklijvend en spannend, zonder dat die laatste de bovenhand nemen. Als we daar de kwalitatieve en rijkelijk variërende stem en gitaar van Dockx aan toevoegen, krijgen we een mooi samenhangend geheel dat van begin tot einde kan boeien en de aandacht blijft vasthouden." - ★★★★

Met Bert Dockx (zang, gitaar), Louis Evrard (drums, percussie, gitaar), Loesje Maieu (zang, accordeon), Martha Maieu (zang, synth), Max Dobbertin (bas, synth)