17 EUR
16 EUR
16 EUR
14 EUR
9 EUR
3,40 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.30 uur

Beschrijving

Met vijf albums en tonnen live-ervaring oogstte Black Flower met hun zogenaamde 'progressive hybride future jazz' lof in binnen- en buitenland. Black Flower gebruikt de toolkit van jazz om de hele wereld mee te exploreren. Ethio-jazz, Afrobeat en psychedelica komen samen in een kronkelende en aanstekelijke mélange.

Deze keer neemt de groep haar eigen repertoire onder de microscoop: het resultaat is minimalistisch, abstract en onvoorspelbaar en wordt versterkt door een visueel schouwspel van beelden die transformaties op micro- en nanoniveau weergeven.

Het is geen geheim dat bezieler, componist en multi-instrumentalist Nathan Daems aan een chronische interesse voor wetenschap en filosofie lijdt. Het is dan ook geen wonder dat hij gebiologeerd raakte door het microscopisch universum. In NanoKosmos combineert Black Flower nieuwe en onuitgebrachte muziek, geïnspireerd op microscopische beelden en vice versa. Videokunstenares Nele Fack bouwde een op maat gemaakte projectie-installatie.

"We zaten tijdens 'Nanokosmos' op het puntje van onze stoel en soms met open mond te luisteren naar de wonderbaarlijke wereld die het vijftal voor onze oren en ogen creëerden. Het ene nummer nog magischer en onverwachter dan het andere. (...) We wisten opnieuw helemaal waarom Black Flower tot een van onze favoriete livebands behoort."
"De sound die Black Flower te pakken heeft is even exotisch als psychedelisch, als dat het jazz en afrobeat is en wat al niet meer. Als je ze eenmaal hebt gehoord weet je dat je verslaafd zal raken."

Met Nathan Daems (alt- & baritonsaxofoon, ney, kaval, washint, compositions), Jon Birdsong (cornet, althoorn, percussie), Karel Ceulenaere (keys), Simon Segers (drums), Filip Vandebril (basgitaar)
Met steun van De Centrale & Sabam For Culture