17 EUR
16 EUR
16 EUR
14 EUR
9 EUR
3,40 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.30 uur

Beschrijving

Met vijf albums en tonnen live-ervaring oogstte Black Flower met hun zogenaamde 'progressive hybride future jazz' lof in binnen- en buitenland. Black Flower gebruikt de toolkit van jazz om de hele wereld mee te exploreren. Ethio-jazz, Afrobeat en psychedelica komen samen in een kronkelende en aanstekelijke mélange.

Deze keer neemt de groep haar eigen repertoire onder de microscoop: het resultaat is minimalistisch, abstract en onvoorspelbaar en wordt versterkt door een visueel schouwspel van beelden die transformaties op micro- en nanoniveau weergeven.

Het is geen geheim dat bezieler, componist en multi-instrumentalist Nathan Daems aan een chronische interesse voor wetenschap en filosofie lijdt. Het is dan ook geen wonder dat hij gebiologeerd raakte door het microscopisch universum. In NanoKosmos combineert Black Flower nieuwe en onuitgebrachte muziek, geïnspireerd op microscopische beelden en vice versa. Videokunstenares Nele Fack bouwde een op maat gemaakte projectie-installatie.

Met Nathan Daems (alt- & baritonsaxofoon, ney, kaval, washint, compositions), Jon Birdsong (cornet, althoorn, percussie), Karel Ceulenaere (keys), Simon Segers (drums), Filip Vandebril (basgitaar)
Met steun van De Centrale & Sabam For Culture