18 EUR
17 EUR
17 EUR
15 EUR
10 EUR
3,60 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Pauze 20.40 uur
Verwacht einduur 22.10 uur

Beschrijving

Gitarist Stuart McCallum en zangeres/fluitiste Ríoghnach Connolly van The Breath ontmoetten elkaar eind jaren negentig op het gig-circuit van Manchester. Hij, een veelgeprezen gitaarwonder en voormalig lid van The Cinematic Orchestra. Zij, een folkzangeres (en tevens regerend BBC Folk Singer of the Year!) met een meer dan levensgrote persoonlijkheid en een krachtige stem die daarbij past.

Hun doorbraakalbum Carry Your Kin (2016) combineerde rock, ambient en Ierse folk. Let the Cards Fall volgde in 2018. Verwijzingen naar de Keltische geschiedenis worden verweven tot een betoverende verzameling. Het duo keerde in 2019 terug naar de studio om Only Stories (Let the Cards Fall Revisited) op te nemen en het terug te brengen naar zijn akoestische roots.

Tijdens de pandemie van 2020-2021 trok The Breath opnieuw naar de studio om een reeks liedjes op te nemen ter nagedachtenis aan het Amerikaanse folkicoon Karen Dalton. In oktober 2023 brachten  ze hun derde studioalbum Land of My Mother uit.

“An affecting blend. (…) McCallum provides the grandeur and artifice and Connolly the intimacy and purity.” - Uncut

"The Breath rolls across the senses like clouds caress low hills – always moving, changing, evolving; and utterly fascinating." - Folk Radio UK

They have made an album of exceptional depth and beauty, gifting us music at its most absorbing.” - Folk Radio UK

 

Support: Angeline Morrison (UK)

Angeline Morrison opent de avond. Met stem en autoharp brengt ze oeroude tradsongs op een bijzonder ingetogen wijze. Met een Jamaicaanse moeder en een Schotse eilandbewoner als vader lijkt ze een vreemde eend in de bijt, maar door de wijze waarop ze de folksongs vertolkt en vertaalt vanuit haar eigen zwarte identiteit blijft ze toch de doorwinterde liefhebbers van traditionele folkmuziek trouw.

"Abundant with meaning and feeling…masters the precision of storytelling, as well as its poetry." - ★★★★ The Guardian

Met Stuart McCallum (gitaar) & Ríoghnach Connolly (zang, fluit)
Support Angeline Morisson (zang, autoharp)