Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

nocturnerondleiding WATER-loop
22|03|2023 19 > 20.30 UUR

Beschrijving

Een muziektheater over onderwatergeluid

De onderwaterwereld kent een rijkdom aan geluiden. Dolfijnen herkennen elkaar door te fluiten, bruinvissen oriënteren zich door te luisteren naar de echo van hun kliksignalen en vissen praten al trommelend, grommend, snerpend en krakend. De mens gaat evenmin geruisloos aan de zee voorbij. De sonars en propellers van schepen, explosieven van olie- en gasindustrie en het geknars van sleepnetten die door de bodem worden getrokken, gaan door merg en vin, en verstoren de harmonie van het geluidenlandschap. Het Cusk collectief brengt de onderwaterwereld in al zijn schoonheid en bruutheid op het podium in de muziektheatervoorstelling Ear to Sea.

 

Met Kristien Doumen (zang), Alex Smith (percussie), Jenna Vergeynst (harp en viool) en Rúben Borges (compositie)

Op woensdag 22 maart om 19 uur geeft Stef Van Bellingen een rondleiding in de tentoonstelling WATER-loop. Aansluitend zorgt muziekcollectief Cusk om 20.30 uur voor de performance van hun nieuwe creatie ‘Ear to Sea’  in de schouwburg van Ter Vesten. 
Dit concert is een try-out. De première is gepland op maandag 15 mei om 20 uur in Pilar (Huis voor Kunst en Wetenschap te Brussel).

NIEUW: u kiest zelf hoeveel u voor uw nocturne-ticket betaalt (gratis kan ook), maar u mag niet vergeten om het te reserveren!