6 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

MAANDAG 13JANUARI | 14 uur
DINSDAG 14 JANUARI | 10.30 en 14 uur 
WOENSDAG 15 JANUARI | 10.30 uur

Doelgroep 2de graad secundair 
Publieksmaximum 200
Duur 6
0 minuten
Lesmateriaal beschikbaar

Beschrijving

Jordy is een doodnormale, zeer getalenteerde, intelligente jongeman. Maar toch anders dan de meesten. Jordy is een instellingenkind. De rechter vond dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen: van instelling, naar pleeggezin, naar instelling dus… Jordy ontvlucht zijn leven, zet zich letterlijk aan de rand, waar hij blijkbaar thuishoort en bekijkt vandaar de wereld waarin wij leven. In de hoop zo te kunnen begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten.
Jordy zijn blik op de wereld wordt verstoord door Sophie-Charlotte, een weggelopen tienergriet van rijke komaf die het thuis niet meer kon uithouden. Waar Jordy niks heeft, heeft Sophie-Charlotte van alles te veel: twee moeders en vaders, twee huizen, zelfs twee namen.

Met Jordy onderzoekt De Mannschaft de sociale ongelijkheid in deze wereld. Niet iedereen vertrekt gelijk aan de streep. Erven kinderen de zondes van hun ouders?

Theater
Na de successen LIV, DETHLEFF, JOHN&JANE en MELISSA, NEE AISHA, OF NEE TOCH MELISSA neemt De Mannschaft weer een maatschappelijk thema voor jongeren onder de loep: sociale ongelijkheid. Wederom wordt dit thema op Mannschaftiaanse wijze behandeld: met veel humor en respect en in beeld en schriftuur boenk erop voor jongeren.

Concept, tekst & regie Stijn Van de Wiel, Michai Geyzen
Spel Lien Thys/Silke Thorrez & Robbert Vervloet/Dries Notelteirs
Muziek Gode Kempen
Dramaturgie Bram Verschueren
Decor & kostuums Saskia Louwaard, Katrijn Baeten
Beeld Charlotte Wouters – ChawChaw