17 EUR
16 EUR
16 EUR
14 EUR
9 EUR
3,40 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.40 uur
Gratis inleiding door de acteurs om 19.30 uur

Beschrijving

“Wie in de stroom van een gesprek stapt, moet niet verbaasd zijn dat de piranha’s der praatzucht zijn oor afbijten. Indonesisch spreekwoord. Niet persoonlijk bedoeld.”

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes. Zonder een blad voor de mond te nemen spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Ze heeft één zwakke plek: haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. Hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem. Maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.

De Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf schreef met dit stuk een hedendaagse versie van De Misantroop van Molière in een wervelende en scherpe taal. Een bijtende, satirische komedie waarin ze een wereld van schijn schetst, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

"Het is meer dan een karikatuur van de cultuurwereld. Het gaat ook over de lastige, maar niet te ontwijken vraag hoe je eerlijk kan zijn tegenover anderen en… jezelf."
"Er staat veel volk op scène: een mix van de kern van de Roovers en jonge spelers, maar er werd (terecht) gekozen om het stuk door Sente te laten dragen. Zij toont in dit puik stuk teksttheater als geen ander wat menselijke ijdelheid is, en hoe weinig we er helaas tegen kunnen doen."

Tekst Rebekka Kricheldorf
Vertaling Els Snick, UGent, de Roovers
Van & met Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, 
Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente,
Mil Sinaeve
Een productie van de Roovers spelen vzw