18 EUR
17 EUR
17 EUR
15 EUR
10 EUR
3,60 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.40 uur

Beschrijving

Een ode aan de countrypioniers.

Nathalie Delcroix viste als meisje enkele country LP’s op uit de stoffige collectie van haar ouders en leerde zichzelf de befaamde Country Snik. Kleine jongen Bjorn stemde zijn radio af op een wekelijks countryprogramma en perfectioneerde zijn country gitaar- en jodelskills. Deze laatste al fietsend, om niemand te storen. Naast Michael Jackson en Madonna kregen ook country sterren als Hank Williams, Lefty Frizzell, Patsy Cline, Wanda Jackson en Dolly Parton een plek tussen de posters aan de muur.

In 1999 ontmoetten Nathalie en Bjorn elkaar voor het eerst. De vlam sloeg over, ook muzikaal. Hij Hank, zij Wanda. De twee stemmen bleken voor elkaar gemaakt. De opwindende snarenvirtuositeit uit de blues, bluegrass én jazzmuziek bleek ook zijn weg naar de zogenaamde Honky Tonk Country Music te hebben gevonden…

Na 4 platen leek het Eriksson Delcroix tijd om gewoon de gitaar en de micro te nemen en te spelen wat ze het allerliefst spelen: de songs van hun grootste countryhelden. Maar niet zonder hun onnavolgbare begeleidingsband The Leftbank Ramblers!

Met Elko Blijweert (gitaar), Tomas De Smet (contrabas), Nathalie Delcroix (zang), Bjorn Eriksson (gitaar, zang), Peter Pask (gitaar, keys), Alain Rylant (drums)
Geluid Tim Janssen
Licht Kurt Bethuyne