16 EUR
15 EUR
15 EUR
13 EUR
8 EUR
3,20 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 20.50 uur
Gratis inleiding om 19.30 uur

Beschrijving

Een speech is een machtig wapen. Door de eeuwen heen hebben toespraken talloze massa’s begeesterd en tot actie aangespoord. Speeches hebben revoluties ontketend en oorlogen van brandstof voorzien, gewoon door de kracht van woorden. Een toespraak beroert niet alleen de toehoorders, het brengt de spreker zelf ook in een staat van trance. De kracht van een toespraak hangt niet zelden af van de trance van de spreker.

In It’s going to get worse… danst Lisbeth Gruwez de roes van het passionele en het extatische spreken. Ze focust op de bewegingen. Aanvankelijk toont het spreken zich vriendelijk en kalmerend, maar in zijn drang om te overtuigen zien we steeds meer wanhoop. Nog later geeft het zijn diepste aard prijs: die van het geweld.

De dans gaat in dialoog met de livesoundscape van geluidskunstenaar Maarten Van Cauwenberghe. Hiervoor deconstrueerde hij preken van de ultraconservatieve Amerikaanse televisiepredikant, Jimmy Swaggart.

Na meer dan 10 jaar toeren in binnen- en buitenland blijft deze creatie uit 2012 meer dan ooit relevant.

De machtsrelatie tussen mannelijke stem en vrouwelijke performer (wie manipuleert wie?) wordt een heerlijk dreigende pas de deux .. (…) Lisbeth Gruwez laat ons stomverbaasd en met stomheid geslagen achter. 2012 is nog maar net begonnen, maar Gruwez legt de lat meteen heel hoog. ****
De samensmelting van geluid, choreografie en licht houdt het publiek in vervoering. Wederom slaagt Lisbeth Gruwez erin het publiek te boeien met deze nieuwe voorstelling. (...)
De trance van de danser brengt het publiek in vuur en vlam. Ze zet ons in vuur en vlam en houdt ons in vervoering tot het einde van de show. ****

Concept, choreografie & uitvoering Lisbeth Gruwez
Livecompositie, geluidsontwerp & assistentie Maarten Van Cauwenberghe
Kostuum Veronique Branquinho
Artistiek advies Bart Meuleman
Lichtontwerp Harry Cole & Caroline Mathieu
Technisch verantwoordelijke Gilles Roosen
Productie- en tourmanager Anita Boels
Pers & communicatie Sam Ecker
Productie Voetvolk vzw
Met dank aan Tom de Weerdt
Coproductie Grand Theater Groningen, Troubleyn | Jan Fabre, Theater Im Pumpenhaus & AndWhatBeside(s)Death
Met de steun van Vlaamse gemeenschap,  Provincie West Vlaanderen & Provincie Antwerpen
Foto's Luc Depreitere