15 EUR
14 EUR
14 EUR
12 EUR
7 EUR
3 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.00 uur
Gratis inleiding om 19.30 uur

Beschrijving

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens.

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène.

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf/DE HOE (selectie Het TheaterFestival en Nederlands Theater Festival 2023), maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden.

"Behalve hun lichaam tonen ze ook hun ziel, wat hen beweegt, wat hun verlangen en teleurstellingen zijn. 'Desire' levert prachtige zinnen op, betekenisvolle stiltes en liefdevolle aanrakingen." - ★★★★
“Onder hun hunkering wordt het gat van onvermogen steeds groter en schrijnender. In 'Desire' maakt Janssens poëzie van het desolate.' - ★★★★
“'Desire' is een intieme ode aan het eeuwig blijven verlangen en dromen, ondanks angst en twijfels. Met een verrassend bescheiden opzet – een sober maar intiem decor, de ritmische tekst, af en toe een muzikale noot – creëert het viertal een gevoelige, poëtische voorstelling. Ik wil graag nog meer van deze theatermakers zien.”

Tekst Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré, Joshua Smits
Spel Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré, Joshua Smits 
Eindregie Peter Seynaeve
Lichtontwerp & techniek Eva Dermul, Lies Van Loock
Productieleiding Lori Tuerlinckx
Productie vzw Louis
Met steun van Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, deAuteurs, de Vlaamse Overheid
Met dank aan Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte, Willem de Wolf