22 EUR
21 EUR
21 EUR
19 EUR
14 EUR
4,40 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.20 uur

Beschrijving

Marble Sounds, dat uitkwam in het najaar van 2022, is het vijfde album van de gelijknamige band. Een self-titled album dus, dat symbool staat voor het nieuwe, frisse geluid van de band. HUMO gaf het album een uitzonderlijk maximum van 5 sterren terwijl Radio 1 het tot ‘Album van de Week’ kroonde. De Standaard voegde de plaat toe aan de lijst van 20 beste albums van 2022. Singles Quiet, Never Leave My Heart, Axolotl, The Ever After en Soon It’ll Make Us Laugh werden door de radio opgepikt. Quiet kwam zelfs op de soundtrack van het derde seizoen van Undercover met Tom Waes terecht.

In het najaar van 2023 speelt de band een theatertour met hun vaste strijkkwartet. Goed voor 10 mensen op het podium. Verwacht u aan hun nieuwste radiohits, maar ook oudere liedjes, zoals Leave a Light On, zullen niet ontbreken.

"Wát een plaat! Van Dessel heeft, vijf jaar na de vorige Marble Sounds-plaat, ineens een soort midas touch te pakken: bijna elke song hier heeft de kwaliteit en de envergure van een straffe radiosingle." - ★★★★★
"De sleutelbewaarder van een schatkamer aan mineurmuziekjes." - ★★★★

Met Pieter Van Dessel (zang, keys, gitaar), Renée Sys (zang), Gianni Marzo (gitaar), Brecht Plasschaert (keys), Gerd Van Mulders (bas, trompet), Mattijs Vanderleen (drums), Beatrijs De Klerck (viool), Astrid Leeman (viool), Stefan Wellens (altviool), Sam Faes (cello)