17 EUR
16 EUR
16 EUR
14 EUR
9 EUR
3,40 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.50 uur
Gratis inleiding om 19.30 uur

Beschrijving

Met deze legendarische succesvoorstelling nam Klein Jowanneke in 2008 afscheid van zijn jeugd. Vandaag, vijftien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig, dat is triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En hij voelt dat het niet beter gaat, nee, het wordt alleen maar erger. En daarom, om het leven te vieren - nu het nog kan - gaat Klein Jowanneke nog eens dood.

Vanaf zijn afstuderen in '97 keek Klein Jowanneke naar de wereld rondom zich. Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd. Klein Jowanneke gaat dood is tegelijkertijd het eindpunt en het hoogtepunt van de Klein Jowanneke-cyclus.

Een eindpunt omdat het een beetje belachelijk is om uzelf op uw 48 Klein Jowanneke te blijven noemen. Een hoogtepunt omdat pas na een wervelende vertelling van drie uur een vijf kwartier duidelijk wordt waarom de dood van Klein Jowanneke onvermijdelijk was. En hoe daar niks maar dan ook niks aan te doen is. En waarom wij allen dat trieste lot met hem delen.       

"Laverend tussen cabaret, theater en poëzie bezit Petit de gave om met zijn vertelkracht tot tranen toe te bewegen: eerst van het lachen en naar het einde toe steeds meer van ontroering."

Tekst & spel Johan Petit
Muziek Bart Voet, Tim Clement
Techniek Steven Frederickx
Kostuums Tom Clement, Tine Deseure