15 EUR
14 EUR
14 EUR
12 EUR
7 EUR
3 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

The Milk Factory ontstond bij gitarist Edmund Lauret en pianist Thijs Troch, vertegenwoordigers van de boeiende Gentse jazzscene die momenteel furore maakt. Werp evenwel een blik op de volledige band en je stelt vast dat de muzikanten samen een enorme voetafdruk nalaten in de Belgische jazz.

The Milk Factory is geen stilistisch allegaartje zonder focus, maar gaat naar de essentie: meesterlijke melodieën, hechte interactie en consistente sferen. Het sextet blinkt uit in ingetogen vervoering en bedwelmende melancholie.

De groep bundelt nu de krachten met de Zweedse vocaliste Hannah Tolf. Tolf zingt, componeert en improviseert op het raakvlak tussen akoestische en elektronische muziek, tussen pop en jazz. Zij is een intrigerende toevoeging aan de band, die hiermee zijn geliefde schemerzones een nieuwe invulling kan geven met die combinatie van dromerigheid, intimiteit en openheid.

“Qua uitdagende jazz is er momenteel geen mooiere ontdekplek dan Vlaanderen. The Milk Factory levert het prachtige bewijs.”

Met Hannah Tolf (zang), Thijs Troch (piano, gitaar), Jan Daelman (fluit), Viktor Perdieus (tenorsax), Edmund Lauret (gitaar), Kobe Boon (contrabas), Benjamin Elegheert (drums)

Aanvangsuur 20.00 uur

In samenwerking met JazzLab

www.jazzlab.be

www.facebook.com/themilkfactoryband

www.hannahtolf.com

Brussels Jazz Orchestra & Camille Bertault
za. 29/04/2023
Admiral Freebee
za. 03/06/2023