20 EUR
19 EUR
19 EUR
17 EUR
12 EUR
4 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 21.15 uur
Gratis inleiding om 19.30 uur
Voornamelijk woordeloos - met een vleugje basis Engels en eveneens Engelse boventitels

Beschrijving

Het leven moet voorwaarts geleefd worden, maar kan alleen achterwaarts begrepen worden.” - Søren Kierkegaard

Net als de titel is deze voorstelling een palindroom. Je kan ze van voor naar achter en van achter naar voor bekijken. Want sommige mensen geloven in onze vooruitgang, terwijl anderen net het omgekeerde geloven. Sommigen zeggen dat de wereld naar de kloten gaat, anderen vinden hen doemdenkers. Wie er ook gelijk heeft, in onze onophoudelijke vooruitgang hebben we de wereld waarin we leven voorgoed veranderd. Zijn onze acties onomkeerbaar of kunnen we ze nog ongedaan maken?

Deze voorstelling, waarmee Ontroerend Goed in 2019 de Fringe First Award won, toont een visuele metafoor voor dit cruciale moment in onze toekomstige geschiedenis. Het volgt de mensheid op weg naar zijn ondergang of redding.

“Dit is een van de allermooiste voorstellingen die Ontroerend Goed ooit maakte, op de grens tussen beeldende kunst en theater, poëzie en politiek. Een helder, wonderlijk statement over hoe we onszelf en onze wereld dreigen te vernietigen.” - ★★★★

Regie Alexander Devriendt
Spel Angelo Tijssens/Giovanni Brand, Charlotte De Bruyne/Leonore Spee, Jonas Vermeulen/Ferre Marnef, Karolien De Bleser/Britt Bakker, Maria Dafneros/Kristien De Proost, Vincent Dunoyer/Michaël Pas
Dramaturgie Jan Martens
Muziek William Basinski
Arrangement Joris Blanckaert
Uitgevoerd door Spectra Ensemble
Scenografie Philip Aguirre
Licht, video & geluid Jeroen Wuyts, Babette Poncelet
Kostuum Charlotte Goethals

Coproductie Spectra, Kunstencentrum Vooruit Gent, Theatre Royal Plymouth, Adelaide Festival, Richard Jordan Productions Ltd.
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, de stad Gent

Gerelateerde evenementen