22 EUR
21 EUR
21 EUR
19 EUR
14 EUR
4,40 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Verwacht einduur 22.00 uur

Beschrijving

Op 27 oktober 2023 zal het exact 10 jaar geleden zijn dat Lou Reed het tijdelijke voor het eeuwige wisselde. Een goede reden dus om de man en zijn muziek volop te eren.

Lou Reed wordt weleens de Godfather of Punk genoemd, maar dat is toch zeer kort door de bocht en doet de man zowel op muzikaal als op tekstueel vlak vooral oneer aan. Lewis Allan Reed, op 2 maart 1942 geboren in Brooklyn, NYC, zouden we eerder als Chroniqueur van de New Yorkse zelfkant omschrijven. Hij was de gitarist, zanger en voornaamste songschrijver van Velvet Undergound en had een solocarrière van om en bij de vijf decennia.

Materiaal genoeg dus voor de bandleden om er hun tanden in te zetten. De hits (Perfect Day, Sweet Jane, Walk on the Wild Side,…) komen uiteraard aan bod, maar ook minder bekende albumsongs zullen niet geschuwd worden.

Met Patrick Riguelle (zang, gitaar, lapsteel), Guy Swinnen (zang, gitaar), Bjorn Eriksson (zang, gitaar, pedalsteel), Piet De Pessemier (zang, gitaar), Axl Peleman (bas), Jan Hautekiet (keys), Seraphine Stragier (cello, viool, harp), Ron Reuman (drums)