Kasteel Cortewalle
Zwarte dreef 2
9120 Beveren
België

Open op zaterdag en zondag

Beschrijving

David Eeckhaoudt en Jan D’Hooghe brengen de pioniers van de abstractie in dialoog met hedendaagse kunst.  Naoorlogse Belgische kunstwerken uit de privécollectie van verzamelaar David Eeckhaoudt worden tentoongesteld met werken van aanstormend talent in de hedendaagse kunst.

In 2022 organiseerden David Eeckhaoudt en Jan D’Hooghe in Kasteel Cortewalle voor de eerste keer de tentoonstelling Syncope

De tweede editie van Syncope: Shelter wordt opgenomen in de programmatie van Ter Vesten. Opnieuw gaan enkele hedendaagse kunstenaars de dialoog aan met een selectie abstracte werken, in een verrassende en experimentele opstelling.

Shelter

Meer dan ooit hebben mensen behoefte aan shelters.
Om hen te beschermen tegen het ontspoorde klimaat, oorlogsdreigingen en terrorisme.
Maar evenzeer kan het hen ook troost en verstilling bieden om zich af en toe af te zonderen in een veilige cocon en zich te omringen met kunst, literatuur en muziek.

Daarom kozen curator Jan D’Hooge en verzamelaar David Eeckhaoudt voor shelters als overkoepelend thema.
Ze maken deze shelters dan ook als entiteiten op zich, die ze gebruiken om de werken van deelnemende kunstenaars en werken uit de verzameling van Jan D’Hooge aan te bevestigen.

De werken die getoond zullen worden, weerspiegelen in meer of mindere maten, elk op hun eigen manier het thema, maar laten ook ruimte voor interpretatie en verbeelding zonder hun eigen identiteit en eigenheid te verliezen.

Curatoren Jan D’Hooghe & David Eeckhaoudt
Verzamelaar 
David Eeckhaoudt
Kunstenaars Jan D'Hooghe, Priscilla Gils, Véronique Goossens en Jadot & Barbier