5 EUR

OC Ermenrike
Tuinwijkstraat 66
9130 Kieldrecht
België

DINSDAG 21 JANUARI | 9.15, 11 en 14 uur 

Doelgroep 3 | 4 | 5 | 6 Leerjaar

Publieksmaximum 75
Duur 60 minuten
Lesmateriaal beschikbaar

Beschrijving

Hier is ’t begonnen, meer dan 100 jaren terug. Hierbinnen, op dit eigenste plekske, onder uw voeten. Doe de deur dicht en zet uw oren open want we gaan ’t u vertellen, precies zoals ’t gebeurd is.
Sonderlich noemden ze hem, met de ‘s’ van scheert-u-weg, stank-voor-dank en suikerbrood-op-sjabbat .Sonderlich, zo noemden ze hem, ons vader.
Kruip maar dicht tegen elkaar en warm u aan zijn verhaal. Een verhaal van hier tot ginder en terug, vol zelf gepookt vuur en met de geur van ongedesemd koekebrood. Ge zult het niet geloven, net als iedereen voor u, en toch. Toch is ’t precies zo gebeurd, erewoord, op het hoofd van Sonderlich, onze vader.

Figurentheater op locatie
Op algemene vraag, na ruim 250 voorstellingen (2016-2019) en alleen maar laaiend enthousiaste reacties, herneemt Theater Tieret eindelijk deze wondermooie voorstelling die o.m. te zien was op Theater Aan Zee, Krokusfestival en in Duitsland (Westwindfestival – Penguin Days) de jury- én publieksprijs won!
Sonderlich en zonen vertelt, op een handgeknoopt muzikaal tapijt vol hartverwarmende klezmer-balkan-muziek, de fantastische familiegeschiedenis van een clan bohemiens, op zoek naar een eigen plek.

www.tieret.be

Van & met Laurian Callebaut (spel), Elke De Meester (livemuziek), Joost Van den Branden (spel & scenario)
Poppen Patrick Maillard
Scenografie & decor Pat Riské