16 EUR
15 EUR
15 EUR
13 EUR
8 EUR
3,20 EUR

Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Aanvangsuur 20.00 uur
Inleiding 19.30 uur

Beschrijving

Let op: Deze voorstelling is eerst aangekondigd op donderdag 28/09  maar is op vraag van het gezelschap verplaatst naar zaterdag 23/09. Tickethouders werden reeds op de hoogte gebracht.

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen. In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan beiden krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder; een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug; een trui wordt aangetrokken bij de ander. Wie zorgt er voor wie?
Op scène staan drie ouderen, een jongvolwassene en zes kinderen uit verschillende wijken in Brussel en Vlaanderen. De oude generatie bestaat uit professionele dansers. Deze dansers belichamen het vergeten lichaam, het lichaam dat niet meer zichtbaar mag zijn op een podium. Wie zijn die mensen, die vergeten groep? Zijn zij gedwongen tot stilstand omwille van een veranderd lichaam?
De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel dat het vergankelijke lichaam blootlegt.

Deze knappe voorstelling werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2023. Ook kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom.

"Met What remains brengt Zoë Demoustier een knappe bezinning op ouder worden, sterfelijkheid en herbeginnen. De jonge choreografe, die werkt onder de vleugels van Wim Vandekeybus’ gezelschap Ultima Vez, verzamelde een mooie familie dansers tussen 5 en 75 jaar. In What remains zien we het kind dat de ouderen ooit zijn geweest en de volwassenheid die al op de loer ligt."

“In tijden van eenzijdige identiteitsconstructies gaat de voorstelling op intelligente wijze om met binaire tegenstellingen: in eerste instantie creëert ze spontane categorieën in je geest door eenvoudige onderscheidingen tussen jong en oud of man en vrouw, om ze vervolgens onverwacht om te draaien en de pure menselijkheid te laten zegevieren. hen. De aangrijping van dat effect is groot.”

Choreografie Zoë Demoustier
Met Misha Demoustier, Jef Stevens, Karin Vyncke, Irene Schaltegger, Alice Monserez, Chizzy Chinaedu, Charlotte Maes, Kyora Kaiwa Stoffer, Luwe Van Gucht, Charlie Van Cauwenberghe
Dramaturgie Danielle van Vree
Assistent choreografie Oihana Azpillaga
Artistiek advies Annemie Boonen, Misha Demoustier, Oihana Azpillaga, Wim Vandekeybus
Kostuumontwerp Annemie Boonen
Muziek- & geluidsontwerp Misha Demoustier & Rint MennesLicht & stage Thomas Glorieux
Lichtadvies Varja Klosse
Kostuum & Research Annemie Boonen
Dramaturgie Danielle van Vree
Tekst en audio Yelena Schmitz
Productie Ultima Vez
Co-productie STUK Leuven, BRONKS
Theater voor jong publiek, HET LAB Hasselt,
Krokusfestival Hasselt
Met de steun van C-TAKT, de Tax Shelter maatregel
van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius.