15 EUR
14 EUR
14 EUR
12 EUR
7 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

In de lente van 2021 komen drie schepen samen in een afgelegen deel van de Stille Oceaan. Een ervan maakt deel uit van het Belgische baggerbedrijf Deme-Gsr. Vier kilometer onder de zeespiegel schraapt hun mijnrobot de zeebodem af op zoek naar zeldzame metalen. Op een ander schip houdt een internationaal team van marinebiologen en -geologen de operatie nauwgezet in het oog. Een derde schip vervolledigt de vloot: aan boord van de beruchte Rainbow Warrior protesteren Greenpeace-activisten tegen deze mogelijke toekomstige industrie. 

Vanuit hun kleine appartement in Brussel maken Silke en Hannes via satelliet verbinding met de drie schepen die elk een pijler uit het publieke debat representeren: industrie, wetenschap en activisme. Via interviews en gesprekken schetsen ze een intiem portret van een opkomende industrie: diepzeemijnbouw.

Out of the Blue is een poging om een potentieel scharniermoment in de geschiedenis van de aarde vast te leggen. Hoeveel dieper kunnen mijnbouwbedrijven nog graven en waar graven we ons met de mensheid nu eigenlijk naartoe? Wat zijn de uitdagingen en risico’s? Welke opportuniteiten liggen er mogelijk voor het rapen?

"Hun aanpak is zowel documentair als spectaculair, door een gebeitelde, ambitieuze, strenge en zeer nederige dramaturgie."

Van & met Silke Huysmans, Hannes Dereere
Dramaturgie Dries Douibi
Geluidsmix Lieven Dousselaere
Techniek Korneel Coessens, Piet Depoortere, Koen Goossens, Babette Poncelet
Productie CAMPO
Coproductie Bunker, De Brakke Grond, Noorderzon, Zürcher Theater Spektakel, Beursschouwburg, Kunstenfestivaldesarts, PACT Zollverein, Théâtre de la Ville, Festival d’Automne à Paris

Aanvangsuur 20.00 uur

Einduur 21.00 uur

Gratis inleiding om 19.30 uur

Taal in het Engels met Nederlandse ondetiteling

www.silkehuysmanshannesdereere.com

www.campo.nu

Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms
za. 19/11/2022
Tom Struyf_Finding Willard_(c) Clara Hermans
zo. 15/01/2023
LOD, Gorges Ocloo
wo. 07/12/2022
SKaGeN, De Vlucht
do. 02/03/2023
Suzanne Grotenhuis, De Nwe Tijd
vr. 28/04/2023
de Roovers
vr. 25/11/2022