16 EUR
15 EUR
15 EUR
13 EUR
8 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

Na Who’s afraid of Virginia Woolf? gaat WOLF WOLF opnieuw een gevecht aan met de geschiedenis, zowel in tekst als in muziek en vormgeving. Deze keer vertrekken ze vanuit Frank Wedekinds Voorjaarsontwaken (1891), een emotionele coming of age binnen een zwijgende maatschappij.

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. Dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

"Met durf, oog voor detail en een onuitputtelijke energie sturen zij je van de ene naar de andere uithoek van het toneel. Maar belangrijker, en moeilijker: hun boog verliest geen moment aan evenwicht of spankracht. Voorjaars­ontwaken is véél, maar vooral een staalkaart van een groep multitalenten."
"Ze zijn zo jong en zo frank, zo geestig en zo slim, en zo één als collectief, mijnheer. Je ziet hen en je denkt, mede door het stuk: dit zijn de groten van morgen. Groten zijn véél maar ze glinsteren niet langer van jeugdige moed. Anno 2022 zijn de clubleden van WOLF WOLF net nog ‘klein’ genoeg. Ze brengen Wedekinds 'Voorjaarsontwaken' met onbevangen branie, weltschmerz, tintelend spelplezier, liefde voor taal, pure sensualiteit, uitbundige humor en zinderend engagement. Profiteer ervan voor ze groot zijn!"

Van & met Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Naomi van der Horst, Gilles Pollak, Soraya van Welsenis, Matthias Van de brul, Valentina Tóth, Gilles Vandecaveye-Pinoy
Tekst naar Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind
Muziek Gilles Vandecaveye-Pinoy, Valentina Tóth
Vormgeving Shervin Sheikh Rezaei, Gilles Pollak
Kostuum Lieselot Siddiki
Productie Eva Bracke
Spelcoach Esther de Koning
Eindregie Renée Goethijn
Met dank aan de Figuranten, Vooruit, Compagnie Cecilia, Zuidpool, En Avant Festival, De Grote Post, de Vlaamse Overheid, Sabam, Carine van Bruggen, Henk Vandecaveye

Aanvangsuur 20.00 uur

Gratis inleiding om 19.30 uur

Duurtijd 120 min.

www.wolfwolf.be

Toneelhuis, Timeau De Keyser, tibaldus
wo. 15/02/2023
Het Zuidelijk Toneel
vr. 02/06/2023
Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms
za. 19/11/2022
Woodman
do. 11/05/2023
LAZARUS, Flat Earth Society Orchestra
vr. 10/02/2023
de Roovers
vr. 25/11/2022