16 EUR
15 EUR
15 EUR
13 EUR
8 EUR
3,20 EUR

Gravenplein 2
9120 Beveren
België

Beschrijving

Wat gebeurt er met ons, als alles wat ons leven draaglijk maakte een leugen blijkt te zijn?
Wat als we niet meer weten waar we thuishoren?
Wat als het lijkt alsof we langzaam verdwijnen in de mist? Als geesten …

Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone.

De vader is een verbitterd, alcohol verslindend acteur aan het einde van zijn carrière, de moeder een grillige en onvoorspelbare vrouw met een morfineverslaving ‘in denial’, de oudste zoon een gefnuikt acteur met een beestachtig cynische levensstijl, en de jongste een hoogsensitief dichter met een — waarschijnlijk terminale — longaandoening.

In messcherpe dialogen probeert elk van hen vat te krijgen op de teleurstellingen in zichzelf en de ander. Met een minimum aan actie dropt O’Neill een clusterbom van woorden die zowel willen verwonden als verzoenen. Het is een schreeuw om liefde en verbinding van mensen die niet mét, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven. Van ’s ochtends vroeg tot middernacht leveren zij een ontroerend gevecht met het vertroebelde beeld dat de ander van hen heeft. Een gevecht waarvan ze weten dat het niet te winnen valt.

In een verregaande meertalige adaptatie, en in de uitgepuurde stijl die Zuidpool eigen is, drijft Long Day’s Journey into Night op taal, monumentaal minimalisme en ijzersterke acteerprestaties. Sofie Decleir, Laurent Capelluto, Atta Nasser en Tijmen Govaerts spelen respectievelijk in het Nederlands, Frans, Levantijns-Arabisch en het Engels. De voorstelling wordt ook in die vier talen boventiteld.

Met Sofie Decleir, Atta Nasser, Tijmen Govaerts, Laurent Capelluto
Regie & concept Koen van Kaam, Jorgen Cassier
Tekst Long Day’s Journey into Night van Eugene O’Neill
Bewerking Koen van Kaam
Sound Jorgen Cassier
Lichtontwerp 
Anne Straetmans
Kostuum Andrea Kränzlin
Productie Zuidpool
Coproductie Perpodium
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Aanvangsuur 20.00 uur

Gratis inleiding om 19.30 uur

Taal in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch met boventiteling in de vier talen

www.zuidpool.be

Het Zuidelijk Toneel
vr. 02/06/2023
SKaGeN, De Vlucht
do. 02/03/2023