Belpop Bonanza

Belpop Bonanza

Fiets- en wandelroute

gratis

Een heerlijke route langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Beveren.

Wordt het een staycation dit jaar, aangezien wilde vakantieplannen best nog even opgeborgen worden? En/of kan je wat lichamelijke inspanning gebruiken? 

Fijn nieuws! Beveren heeft vanaf nu een wandel- en fietstocht langs plekken waar muzikale geschiedenis is geschreven. 

De route is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing. Deze twee muziekfreaks maken sinds 2013 theatershows en televisie over de Belgische popmuziek en hebben zich nu helemaal ingewerkt in het muzikale erfgoed van Beveren.

Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen of een fiets én - niet onbelangrijk - een smartphone. Op 10 locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het plan kan je hier downloaden of in gedrukte versie afhalen aan onze balie.

 

Expo muziekscene 9120 ★

Enkele Belpop Bonanzawandelaars meldden ons intussen nog meer fijne lokale muziekweetjes. Wij gaan daar graag mee aan de slag om in het voorjaar van 2021 een extra longlist van de Beverse muziekscene samen te stellen met als eindresultaat een kleine tentoonstelling. 

Heb je thuis nog informatie en/of documentatie en/of tastbare herinneringen aan optredens van lokale muziekgroepen, muzikanten (cd’s, lp’s, foto’s, beelden, …) en wil je jouw medewerking verlenen via bruikleen of schenking voor een tentoonstelling in het voorjaar van 2021?

Bezorg ons dan jouw aanvulling met dit formulier.

Praktisch

Wanneer

Vanaf 18|11 > doorlopend
wo 18 november - 12u00

Waar

Op locatie
ergens te
9120 Beveren